dimecres, 1 de maig del 2013

Tomàs Molina - Joviat

Ahir, ens va visitar a l'escola el reconegut home del temps Tomàs Molina que també té altres càrrecs importants relacionats amb la meteorologia.
Ens va explicar que no sempre li havia agradat el temps i la meteorologia, que de petit en realitat volia ser professor de matemàtiques i física però li va arribar la oportunitat de relacionar-se amb aquesta ciència i ell la va acceptar.
Ens va ensenyar com quan desitges una cosa amb molta intensitat la pots aconseguir com ell va aconseguir de realitzar alguns dels seus somnis: viatjar en globus i anar a l'antàrtida.
També ens va dir els aspectes del seu treball com a home del temps i com havia crescut la seva professió des de l'avanç dels ordinadors i de la tecnologia.
Abans es feien llargues operacions per esbrinar el temps futur, però cada cop que es tornava a fer, sortia un resultat diferent. Això va rebre el nom d'efecte papallona i es va dir que mai sabrien del cert el que passaria, per tant només s'havia d'agafar la part del gràfic que coincidia més. Però ara, amb els ordinadors, es pot repetir la mateixa operació diverses vegades fins a aconseguir una mena de patró, d'aquesta manera és més fàcil predir el temps futur.
Després ens va contar com la seva feina té també un aspecte psicològic, que per sortir a la televisió has de fer que la gent s'interessi pel que dius, i que quan hi ha mal temps molts dies ho has de "disimular" una mica perquè sinó, la gent deixaria d'escoltar-te.
Ell ens va donar l'oportunitat de demanar-li coses i una de les preguntes que vam fer va ser que pensava sobre el canvi climàtic. Ell va respondre que el canvi climàtic era un fet amb el qual portem vivint ja fa bastant, que les temperatures han pujat, però que això no és ni bó ni dolent, simplement és diferent. L'únic que passarà és que si volem conservar el mateix que teníem abans a la natura haurem de ser més conscients i protegir més el nostre planeta.
També, ens va explicar algunes anècdotes de quan va començar a sortir per la televisió que li suaven les mans i que va passar per un fenòmen meteorològic força important sense enterar-se...
Penso que aquesta experiència ha sigut molt positiva perquè ens hem apropat més al que és realment un home del temps i al que fa, i això ens serà útil per al nostre projecte. Per altre banda, també crec que això ens dóna una mica d'esperança al veure com alguns somnis es fan realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada